Terug naar overzicht

Snijtomaten

De Intense Snijtomaat is een bijzondere snijtomaat vanwege zijn lange houdbaarheid en vanwege het feit dat de snijtomaat geen vrachtvocht verliest bij het snijden. Hierdoor is de snijtomaat uitermate geschikt voor sandwiches, fijne schijfjes, sappen en soepen, bakken, koken, grillen en braden. Tomaten uit Nederland zijn van januari tot november volop verkrijgbaar.

De uitzonderlijke eigenschappen van de Intense snijtomaat zijn:

  • Een stevige structuur
  • Een opvallende kleur
  • Een lange houdbaarheid

Uw voordelen:

  • Staat fijn snijden toe
  • Behoudt zijn sap
  • Produceert minder afval
  • Eenmaal gekookt, behoudt hij zijn overheerlijke smaak
  • Zijn vlees heeft een aantrekkelijke rode kleur
  • Eenmaal gesneden, behoudt hij nog lange tijd zijn uitstekende eigenschappen

Voedingswaarden

De snijtomaat is rijk aan vitamine C en bètacaroteen. Dit zijn antioxidanten die samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermen tegen weefselschade en veroudering. In het lichaam wordt bètacaroteen ook omgezet in vitamine A wat goed is voor het gezichtsvermogen en de weerstand. Ook bevat de snijtomaat veel voedingsvezels en relatief veel eiwit. Daarnaast bevat de snijtomaat kalium dat een rol speelt bij het behoud van een gezonde bloeddruk. En net als veel vruchtgroenten bevat de snijtomaat ook veel vocht en is het een goede dorstlesser.

Bewaren & houdbaarheid

Bewaar intense tomaten beslist niet in de koelkast, want dan verliezen ze hun lekkere aroma. Bewaar ze ook niet in de buurt van komkommers of aubergines. Eet tomaten bij kamertemperatuur. De smaak komt dan het beste tot zijn recht.

Smaak en toepassingen

Intense tomaten zijn fruitig en friszoet van smaak. Deze tomaten worden vanwege het niet verliezen van vruchtvocht vaak gegeten op sandwiches. Maar de intense snijtomaat is het perfecte ingrediënt voor mensen die graag koken en die alleen genoegen nemen met de meest verfijnde resultaten.