Verkrijgbaar voor consumenten bij:
- H. Groot-Karsijn Groente- en Fruitspecialist
- Jack en Valentijn's Groente en Fruit
- J. Geurts
- De lange's Fruithuis
- De groene hoek
- Dirk Kater Beheer B.V.
- Jacco van Marwijk Groente en Fruit
- Qilo (Quality in Elke Kilo)
- Ronnie Weegink
- Versteeg Versspecialiteiten
- Aardappelhandel "Mud"
- Huver Groente & Fruit
- De echte groenteman Legters
- Groente- en Fruitshop Jan Fidder
- Verkooij
- Jan Appelman
- Eet-idee Sanderman
- De echte groenteman Hilko Jonkman
- De echte groenteman Ans Kros
- J.H Wezenberg
- De echte groenteman van der Meulen
- De echte groenteman van Marle
- John van Gils
- De echte groenteman Arjan Klarenbeek
- H. Konings Groenten & Fruit
- Antonissen Groente en Fruit
- Vers specialist Jan Assen
- Wim's Groente en Fruit
- De Culinaire Groenteman in Nunspeet
- De echte Groenteman Bouwmeester
- Het Heerder Fruithuis - De échte Groenteman
- Eric's Groente en Fruit
- De echte Groenteman van der Vegt
- De echte Groenteman K. en M. van der Meer
- Vitamientje.nl Aardappelen, Groenten, Fruit, Markt, Fruitmand, Werkfruit, Schoolfruit en Horeca
Snijtomaten
De Intense Snijtomaat is een bijzondere snijtomaat vanwege zijn lange houdbaarheid en vanwege het feit dat de snijtomaat geen vrachtvocht verliest bij het snijden. Hierdoor is de snijtomaat uitermate geschikt voor sandwiches, fijne schijfjes, sappen en soepen, bakken, koken, grillen en braden. Deze snijtomaten uit Nederland zijn van januari tot november volop verkrijgbaar.
De uitzonderlijke eigenschappen van de Intense snijtomaat zijn:
- Een stevige structuur
- Een opvallende kleur
- Een lange houdbaarheid
- Ovaal van vorm
Uw voordelen:
- Staat fijn snijden toe
- Behoudt zijn sap
- Produceert minder afval
- Eenmaal gekookt, behoudt hij zijn overheerlijke smaak
- Zijn vlees heeft een aantrekkelijke rode kleur
- Eenmaal gesneden, behoudt hij nog lange tijd zijn uitstekende eigenschappen
Voedingswaarden
De snijtomaat is rijk aan vitamine C en bètacaroteen. Dit zijn antioxidanten die samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermen tegen weefselschade en veroudering. In het lichaam wordt bètacaroteen ook omgezet in vitamine A wat goed is voor het gezichtsvermogen en de weerstand. Ook bevat de snijtomaat veel voedingsvezels en relatief veel eiwit. Daarnaast bevat de snijtomaat kalium dat een rol speelt bij het behoud van een gezonde bloeddruk. En net als veel vruchtgroenten bevat de snijtomaat ook veel vocht en is het een goede dorstlesser.
Bewaren & houdbaarheid
Bewaar intense tomaten beslist niet in de koelkast, want dan verliezen ze hun lekkere aroma. Bewaar ze ook niet in de buurt van komkommers of aubergines. Eet tomaten bij kamertemperatuur. De smaak komt dan het beste tot zijn recht.
Smaak en toepassingen
Intense tomaten zijn fruitig en friszoet van smaak. Deze tomaten worden vanwege het niet verliezen van vruchtvocht vaak gegeten op sandwiches. Maar de intense snijtomaat is het perfecte ingrediënt voor mensen die graag koken en die alleen genoegen nemen met de meest verfijnde resultaten.